Search
Филтрирай по...

Защо кафе намалява риска от диабетПиенето на кафе намалява риска от диабет. Каква обаче е причината? Китайски изследователи вече имат отговор на този въпрос. Те установили, че три съединения, открити в кафето, блокират токсичните натрупване на протеин, свързани с повишения риск от диабет тип 2. „Доказахме, че три специфични съединения пречат на токсичното натрупване. Това най-вероятно е причината поради, която любителите на кафето по-рядко страдат от захарна болест”, казва проф. Кун Хуанг, ръководител на проучването. Предишни тестове доказаха, че рискът от диабет намалява с 50% при хората, които пият по 4 или повече чаши кафе на ден.
Диабет тип 2 е най-разпространеният вид. При него организмът не произвежда достатъчно инсулин или клетките не могат да го усвоят. При диабет тип 2 нивата на глюкозата или захарта в кръвта са прекалено високи. Глюкозата се набавя от храната, а инсулинът е хормонът, който помага на глюкозата да се отдели в клетките, за да им предостави енергия.
Според китайските изследователи трите основни съставки в кафето, които намаляват риска от диабет са кофеин, кафеената киселина и хлорогенната киселина. Най-голям ефект за предпазване от диабет показала кафеената киселина, а най-малък кофеинът. „Безкофеиновото кафе също намалява риска от диабет, защото при него кафеената киселина и хлорогенната киселина са дори в по-голямо количество”, допълва проф. Хуанг.

Ревита Ви препоръчва

Блад шугар, 378 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

Хром, 200 mcg;

GTF Хром, 200 mcg

Витамин С – АЛАЙВ, 500 mg

Витамин С – Биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Гимнема, 310 mg

Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart