Зелен чай за отслабване - Revita.bg

Зелен чай за отслабване

зелен чай за отслабванеПолзите на зеления чай за здравето са открити още от преди 4000 години и от тогава той се е превърнал в истинска напитка – чудо.

Тайните съставки на зеления чай
Тайната на зеления чай се крие в богатството му на катехин полифеноли, най-вече епигалокатехин галат. Той е мощен антиоксидант, който потиска развитието на раковите клетки. Eфективен e и в понижаването на лошия холестерол, както и в потискането на абнормното образуване на кръвни съсиреци: понижават риска от тромбози и най-вече инфаркт и инсулт.

Зеленият чай – помощник в борбата с излишните килограми
Освен, че понижава риска от сърдечно-съдови заболявания, зеленият чай доказано води до отслабване и повишава нивото на метаболизма. Това става с помощта на антиоксидантите, а също и на кофеина, който се съдържа в зеления чай. Достигнали до централната нервна система, те стимулират използването на излишните мазнини за получаване на енергия – процес наречен термогенеза. Така се повишава енергията, отделя се вода и се изгарят мазнините. За разлика от кафето, което също съдържа кофеин, зеления чай води до загуба на мазнини по-ефективно, поради съчетанието на кофеина с антиоксиданти.

Зеленият чай ни помага и да се движим повече, с което допълнително горим калории, защото мазнините се използват преимуществено за енергия, а въглехидратите в по-малка степен. Това води до повишаване на издръжливостта и осигурява по-дълго време за физически натоварвания.

Зелен чай – напитка или таблетки?
Можем да се възползваме от ползите на зеления чай и в двете му форми. И все пак таблетките съдържат по-висока концентрация на полезни съставки от една чаша чай. Една таблетка дневно ни осигурява антиоксидантите, които се съдържат в около 10 чаши зелен чай. Освен това много често в състава на таблетките влизат и други полезни растения, които увеличават полезните ефекти на зеления чай.

Green tea slim освен стандартизиран екстракт на зелен чай, съдържа и ябълков оцет, който засилва липолитичния ефект. Добавянето на хром пиколинат повлиява въглехидратната обмяна и потиска желанието за прием на рафинирани захари. Така се получава една комбиниция от полезни съставки, действаща целенасочено в посока редукция на теглото, изгаряне на излишните мазнини и повишаване на енергията.

Текст: д-р Мариана Цонева

лекар-ординатор в МБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ Стара Загора

Зелен чай за отслабване, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...