Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Полуфабрикатите водят до рак?Забързаният начин на живот, стресът, умората карат все повече хора да посягат към полуфабрикатите и да забравят удоволствието от готвенето. Спомняте ли си последния път, когато се събрахте с цялото семейство около масата, за да хапнете супа или прясно приготвена храна? Шведски учени са категорични, че честата консумация на полуфабрикати води до ракови образувания при жените. Факт е, че най-здравословните витамини, минерали и микроелементи са в плодовете, зеленчуците и месото. За съжаление обаче човек все по-рядко намира време сам да си приготви ястията. Ето защо съвременното домакинство посяга към готовите пици или замразените храни. В Тестовете на шведските изследователи са участвали 64 500 души на различна възраст. Те трябвало да попълнят специални въпросници за това с какво и как се хранят. Учените ги подложили на редица физически и психологични тестове. В края на изследването се оказало, че жените, които посягат често към готовите храни са изложени на голям риск от рак на матката, гърдата, кожата, задстомашната жлеза. Причината според учените е повишеното съдържание на захар във вредните храни. Тя бързо се натрупва тъканите и това стимулира растежа на раковите клетки.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart