Черна ряпа срещу стомашни проблеми - Revita.bg

Черна ряпа срещу стомашни проблеми

Черната ряпа е богата на различни и разнообразни вещества. Тя съдържа захари, белтъчини, калциеви соли, магнезий, желязо, аскорбинова киселина, витамин С, витамин В, сяра и фибри, които са синтезирани оптимално в екстракта от черна ряпа. Въпреки че черната ряпа не се използва често от домакинствата в България, такова отношение към това растение е най-малкото незаслужено, имайки предвид неговите чудесни лечебни свойства.

Черната ряпа има жлъчегонно, пикочогонно и отхрачващо действие, ускорява отделянето на жлъчен сок. Използва се при жлъчнокаменна болест, панкреатити, хроничен хепатит, лениви черва, храносмилателни разстройства, пясък в бъбреците и пикочния мехур, счупвания на кости, невралгии и бронхит. Черната ряпа спомага за отделянето на жлъчен сок и укрепва чернодробните клетки, като ги предпазва от вредни вещества. Ускорява перисталтиката на червата, което предизвиква очистителен ефект. Черната ряпа подпомага функциите на жлъчката и черния дроб. Също така подпомага храносмилането и отстраняването на газове от червата. Не на последно място, усилва възстановяването на счупени кости.

 

Не трябва да се подценяват и свойствата на черната ряпа като имуностимулант. Наличието на витамин С и минерали укрепва имунната система и Ви прави по-устойчиви на различни болести, дори и такива, които не са пряко свързани със стомаха, жлъчката или черния дроб.

Ревита Ви препоръчва:

Черна ряпа 400 mg, подпомага функциите на жлъчката и черния дроб

Черна ряпа срещу стомашни проблеми, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Коментари

 1. Имам висок холестерол и триглицериди, трябва да спазвам доста срига диета. Мога ли да ям черна ряпа? Пречи ли в моя случай?

  1. Здравейте, Даниела,
   Черната ряпа стимулира отделянето на жлъчен сок, с което подобрява метаболизма на мазнините. Ако няма противопоказания от страна на стомаха /гастрит/ черната ряпа би била полезна за вас. Но, разбира се, с мярка.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...