Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Черната ряпа е богата на различни и разнообразни вещества. Тя съдържа захари, белтъчини, калциеви соли, магнезий, желязо, аскорбинова киселина, витамин С, витамин В, сяра и фибри, които са синтезирани оптимално в екстракта от черна ряпа. Въпреки че черната ряпа не се използва често от домакинствата в България, такова отношение към това растение е най-малкото незаслужено, имайки предвид неговите чудесни лечебни свойства.

Черната ряпа има жлъчегонно, пикочогонно и отхрачващо действие, ускорява отделянето на жлъчен сок. Използва се при жлъчнокаменна болест, панкреатити, хроничен хепатит, лениви черва, храносмилателни разстройства, пясък в бъбреците и пикочния мехур, счупвания на кости, невралгии и бронхит. Черната ряпа спомага за отделянето на жлъчен сок и укрепва чернодробните клетки, като ги предпазва от вредни вещества. Ускорява перисталтиката на червата, което предизвиква очистителен ефект. Черната ряпа подпомага функциите на жлъчката и черния дроб. Също така подпомага храносмилането и отстраняването на газове от червата. Не на последно място, усилва възстановяването на счупени кости.

 

Не трябва да се подценяват и свойствата на черната ряпа като имуностимулант. Наличието на витамин С и минерали укрепва имунната система и Ви прави по-устойчиви на различни болести, дори и такива, които не са пряко свързани със стомаха, жлъчката или черния дроб.

Ревита Ви препоръчва:

Черна ряпа 400 mg, подпомага функциите на жлъчката и черния дроб

Тази публикация има 5 коментари

 1. Здравейте, д-р Петрова,
  Черната ряпа дразни ли стомаха при наличие на гастрит или язва?
  Благодаря предварително!

  1. Здравейте,

   Да, дразни стомаха.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Благодаря Ви д-р Петрова за бързия отговор!

 3. Имам висок холестерол и триглицериди, трябва да спазвам доста срига диета. Мога ли да ям черна ряпа? Пречи ли в моя случай?

  1. Здравейте, Даниела,
   Черната ряпа стимулира отделянето на жлъчен сок, с което подобрява метаболизма на мазнините. Ако няма противопоказания от страна на стомаха /гастрит/ черната ряпа би била полезна за вас. Но, разбира се, с мярка.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart