Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Дяволският нокът получава наименованието си от специфичния вид на своите плодове, които приличат на кука. Корените на растението се използват като болкоуспокояващо и за подобряване на храносмилането. Първоначално се среща  в Южна Африка, но още първите европейски колонисти установяват свойствата на дяволския нокът (не без помощта на местното население, което го ползва от векове) и го пренасят в Европа, където то още тогава се използва за лечение на артрит, подагра и артрит.

Тези свойства на дяволския нокът са потвърдени експериментално от много различни независими медицински експерти в цял свят. Тези свойства се държат до голяма степен на наличието на иридоиди и флавоноиди, които действат активно срещу негативните прояви на подагра, ревматизъм, миалгии, лумбаго и най-вече при артрити. Установено е, че при употребата на дяволски нокът намаляват болката и отокът на стави, които са възпалени, а също така се възстановява подвижността им. Дяволският нокът има многопосочно действие: противоревматично, болкоуспокояващо, противовъзпалително, успокоително и диуретично действие. Също така, води до снижаване на пикочната киселина и серумния холестерин, а това, от своя страна, помага при заболявания на пикочната система.

Ако желаете да се възползвате от някоя или няколко от лечебните функции на дяволския нокът, флуидният екстракт на растението е един много балансиран продукт, който действа добре при гореизброените заболявания, а също така има и хомеопатичо действие.

Ревита ви препоръчва:

Дяволски нокът 15 ml

Дяволски нокът (корен)

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart