Search
Филтрирай по...

Шоколадът е полезен за сърцетоИзядохте ли вече кутията с шоколадови бонбони, която получихте за Св. Валентин? Ако отговорът е „Да”, имаме добра новина за вас. Направили сте нещо добро за сърцето си. Мега проучване, комбиниращо 42 други изследвания, сочи, че рискът от сърдечни проблеми е много малък при хората, които хапват повече шоколад или какао. Вкусните блокчета подобряват работата на сърдечно-съдовата система, понижават кръвното налягане и заздравяват кръвоносните съдове. Учудващо, но шоколадът не е влияе негативно на нивото на инсулина – хормонът, който регулира кръвната захар. Високите нива на инсулин са свързани с повишен риск от диабет тип 2. Резултатите цитирани от Ройтерс, далеч не са първите предположения, че шоколадът е полезен за сърцето. Все по-често учени от цял свят доказват, че любимият десерт на много хора влияе положително на сърцето. Засега още обаче не може да се докаже каква е точно връзката. „В едно от проучванията доброволците бяха разделени на случаен принцип –такива, които хапват шоколад и такива, на които им е абсолютно забранено. След това учените следяха всички промени в кръвно налягане, холестерол, сърдечни проблеми. Резултатите са категорични – шоколадът помага на сърцето”, казва един от анализаторите д-р Лий Хупър. Той обаче предупреждава, че става въпрос само за черния шоколад. „Много хора се тъпчат с всякакъв вид шоколад и смятат, че това ще им помогне да се справят с високия холестерол. Има други природни средства за това – като червения ориз, например. Внимавайте! Прекаляването с млечния шоколад може да доведе само до проблеми.” Смята се, че лечебните сили на шоколада се съдържат във вещества наречени флавоноиди, които се откриват и в какаото. За съжаление все още няма достатъчно информация в кои продукти има достатъчно флавовоиди. В противен случай може да се използват като средство за лечение на сърдечните проблеми. Засега флавоноиди са открити в цитрусовите плодове и зелените зеленчуци.

Ревита Ви препоръчва

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Крил масло, 500 mg

Лют червен пипер (плод), 450 mg

Гарлицин, 350 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1000 mg

Ситринол, 150 mg

Ситринол и фитостероли, 255 мg

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленена пудра, 454 mg

Рибено масло, 1000 mg

Масло то черен дроб на треска, 415 mg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart