D-фракция* от гъба-майтаке дава надежда на пациенти болни от рак - Revita.bg

D-фракция* от гъба-майтаке дава надежда на пациенти болни от рак

майтакеПодобно на много други лечебни храни, гъбите майтаке изобилстват от лечебни съставки и най-вече от високо активните бета-глюкани. Тези полизахариди се срещат и в други видове гъби, в дрождите и в много други храни. Уникалното в структурата на бета-глюканите в майтаке е тяхната разклонена верига – и това прави D-фракцията толкова полезна за имунната система и за борбата с туморите.

Неслучайно понякога гъбите майтаке са се разменяли за сребро. Те били толкова ценни, че само императорите и кралското семейство имали правото да ги консумират.

И сега, след хилядолетия използване в традиционната медицина, съвременната медицина също наваксва и вече се знае, че D-фракцията от майтаке убива раковите клетки и подсилва имунната система. Тя не води до негативни странични ефекти, което конвенционалната химиотерапия не е в състояние да направи.

Ако вие или ваш близък имате диагноза рак, това мощно природно средство може да бъде разликата между изцеляването и неуспешното лечение. Екстрактът от майтаке не само намалява размера на туморите и убива раковите клетки при пациенти с напреднал стадий на рак, но също така подсилва имунната им система и намалява токсичното действие и страничните ефекти от химиотерапията.

Екстрактът се използва от хилядолетия в традиционната медицина и е доказало своята безопасност. Всъщност дори много големи количества от него не са токсични при хората. Най-новите проучвания показват, че е ефективно дори при много агресивни тумори, понякога по-ефективно от химиотерапията.

Ако ви е поставена диагноза рак, дори и в напреднал стадий, покажете тази статия на вашия лекуващ лекар. Може би той търси ключа към успешното справяне с вашата болест.

При опити с животни е установено, че D-фракцията от майтаке предпазва от рак на гърдата. Сега, благодарение на група аржентински изследователи, вече знаем как точно се случва това – още едно доказателство, че тази абсолютно безопасна, естествена храна, носи истинска надежда за справяне с рака на гърдата. В резултат от тези изследвания могат да се направят следните изводи:

  • колкото повече D-фракция от майтаке се приема, толкова повече ракови клетки умират
  • лекуването на рака с големи дози D-фракция от майтаке води до почти 98% смъртност на раковите клетки
  • екстрактът от майтаке чувствително намалява жизнеспособността на раковите клетки
  • високата концентрация води до производство на 25 пъти повече ген ВАК-1, ген, който активира апоптозата (умирането на клетките)
  • D-фракцията от майтаке увеличава производството на цитохром С, който също е директно свързан с апоптозата

Д-р Габриела Балог, един от водещите лекари в това изследване смята, че D-фракцията от майтаке може да предотврати образуването на метастази и да подобри значително живота на пациентите с рак. Следващото изследване, което тя планира, цели да докаже точно това – ефективността на майтаке при пациенти в трета и четвърта фаза на рака.

Малко познат е фактът, че диабетът може да увеличи риска от рак на гърдата, което прави D-фракцията от майтаке още по-мощно оръжие в борбата с тази смъртоносна болест. Тя повлиява положително нивата на кръвната захар и инсулина (в Япония вече се използва за лечение на диабет).

Друго изследване доказва, че размера на туморите намалява при рак на гърдата, рак на белите дробове, рак на черния дроб, рак на панкреаса.

Dфракция от майтаке подпомага действието на химиотерапията и премахва страничните ефекти

За съжаление диагнозата рак обикновено идва с изготвен план за химиотерапия (понякога придружен с лъчение или операция). Още по-лошото е, че това лечение обикновено води до непоносими странични ефекти. Нещата се подобряват, ако към това се добави и D-фракция от майтаке. Около 90% от страничните ефекти като косопад, гадене, повръщане, загуба на апетит изчезват. 83% от изследваните болни заявяват, че болките им намаляват. Неутрализирането на страничните ефекти от химиотерапията се дължи отчасти на способността на гъбата да намалява токсичността на химиотерапевтичните лекарства.

Майтаке не само намалява страничните ефекти от химиотерапията, но и изгражда здрава имунна система, която да се пребори с рака. Изследванията върху животни и наблюденията върху хора показват следните ефекти на D-фракция от майтаке върху имунната система:

  • повишава броя на Т-клетките, които стимулират имунния отговор
  • активира Т-клетките на паметта (които запомнят всеки антиген, който някога е влизал в организма и антителата, които се справят с него)
  • активира макрофагите (които разрушават антигените и раковите клетки)
  • стимулира клетките-убийци (които унищожават раковите клетки)

С всички тези имуностимулиращи качества, майтаке е повече от мощно антираково средство. Тя е възможност да се предотврати напълно появата на рак.

 

Статията е публикувана в HealthSciencesInstitute HSI

 

*В края на осемдесетте години професор д-р Хироаки  Нанба създава екстракт от Майтаке, наречен от него D-фракция. Той съдържа особено активния полизахарид, бета-глюкан, който стимулира имунната система и активира определени клетки и протеини (макрофаги, Т-клетки, интерлевкин-1 и -2 и др.), атакуващи рака.  D-фракцията не се разгражда  в храносмилателния тракт и по този начин действа еднакво силно, както ако се приема през устата, така и при инжектиране. При лабораторните изследвания се установява, че екстрактът от  Майтаке е особено ефективен срещу левкемия и рак на стомаха и костите. Д-р Нанба стига до извода, че екстрактите от Майтаке проявяват много по-силно антитуморно действие в сравнение с останалите гъби.

 

D-фракция* от гъба-майтаке дава надежда на пациенти болни от рак, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Белези
Заличете белезите от акне в домашни условия и без скъпи процедури!
    Въпреки че акнето се среща по-често през пубертета, все повече хора в зряла възраст се сблъскват с този проблем. Причината за появата...
Рибено масло
Омега-3 подобрява мозъчната функция у деца и възрастни!
    През последните няколко години омега-3 полиненаситени мастни киселини се превърнаха в една от суперзвездите на доброто хранене. Но какво точно представляват омега-3?...
Атеросклероза
100% контрол върху холестерола с ябълков пектин!
    Ябълките са източник на фитохимикали и фибри, като една средно голяма ябълка осигурява повече от 10% от препоръчителната дневна доза фибри. Установено...