Search
Филтрирай по...

Диабетът вреди на слухаЖените, които страдат от диабет, по-често имат проблеми със слуха. Това обявиха американски изследователи след проучване на доброволци в Детройт. В изследването взели участие 9900 доброволци, страдащи от захарна болест на възраст между 40 и 75 години. Тестовете продължили 8 години – от 2000 до 2008 г. Оказало се, че дамите, които обръщат по-голямо внимание на заболяването си – редовно пият подходящи медикаменти в комбинация с достатъчно витамини, минерали и хранителни добавки са изложени на по-малък риск от оглушаване. Неглижирането на захарната болест може да доведе до сериозни проблеми със слуха, категорични са учените. Те потвърдили още жените са по-податливи на този проблем, отколкото мъжете. „Малка загуба на слух е естествена част от процеса на стареене. При хората с диабет обаче този проблем се проявява много по-рано, особено, ако те не обръщат достатъчно внимание на състоянието си”, казва д-р Дерек Дж. Хандзо, ръководител на проучването.
Статистиката сочи, че броят на диабетиците у нас вече надхвърля 500 000, поне 40% от тях обаче не подозират за заболяването си. Над 350 000 са с предиабет и са изложени на риска да развият заболяването в близките няколко години. Увеличава се също така броят на децата, развили диабет тип 2 още в ранна възраст.
”Изследвайте се редовно, вземайте подходящи добавки и не забравяйте лекарствата си. Когато болестта е контролирана, рискът от сериозна увреда на слуха е по-малка”, съветва д-р Хандзо.

Ревита Ви препоръчва

Блад шугар, 378 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

Хром, 200 mcg;

GTF Хром, 200 mcg

Витамин С – АЛАЙВ, 500 mg

Витамин С – Биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Гимнема, 310 mg

Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart