Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Безплатни УНГ прегледи за деца Безплатни прегледи за деца организира отделението по Уши-нос-гърло на МБАЛ „Токуда Болница София”. Безплатните консултации са насочени към деца, които имат оплаквания, свързани с растежа на третата сливица, чести възпаления на горните дихателни пътища и на ушите – серозен отит. Прегледите започват на 03 април и ще продължат до 12 април 2012 година. Времето, в което ще се проведат е сутрин от 08,00 до 09,00 часа и следобед 17,00 до 19,00 часа. Необходимо е желаещите да се запишат предварително на телефон: 02/403 4000.
„Децата, които често страдат от хрема, възпаления на ушите или имат симптоми за понижено слухово възприятие, е препоръчително да бъдат консултирани от УНГ специалист”, казва д-р Димитър Златков, началник УНГ отделението в МБАЛ „Токуда Болница София”. Много често тези признаци означават проява на хронично възпаление или т.нар. серозен отит. Някои от индикаторите, които родителите могат да следят са – разсеяност на детето при повикване, говорене на висок глас, усилване на телевизора и т.н.
Серозният отит е най-честата причина за намален слух в детската възраст. При него без възпалителен процес се събира течност в тъпанчевата кухина. Причината могат да бъдат възпалителни или алергични процеси в носа и синусите, както и уголемена трета сливица.
В рамките на консултациите лекарите от УНГ отделението ще извършват тимпанометрия – определяне на съпротивлението на средното ухо, а по показания – и аудитометрия. Целта е възпалителният процес да бъде открит навреме, за да се избегне хронифицирането и усложненията.
Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000.

 

За здравето на детето Ревита Ви препоръчва

Numckatos, 50 ml, за облекчаване симптомите на бронхит, тонизилит, простуда и грип

Алайв дъвчащи мултивитамини за деца 1.55 g

Алайв желирани мултивитамини за деца 3.5 g

Мореплаватели/ Имунна защита (за деца), 145 mg

Мореплаватели/ Мултивитамини (за деца), 480 mg

Мореплаватели/ Мултивитамини и йод (за деца), 480 mg

Самбукус за деца сироп, 120 ml, против вируси, укрепва имунната система

 

 

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart