Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Финландски учени са направили интересно изследване със сирене и кашкавал “Гауда”, съдържащо пробиотици. Те доказали, че хората, които консумират от млечния деликатес са по-здрави и по-рядко се разболяват. “Установихме, че пробиотиците, които се съдържат в сиренето укрепват имунната система на човек”, казва д-р Фанди Ибрахим, ръководител на проучването.
Изследователите са наблюдавали 350 души на възраст между 40 и 75 години, разделени на две групи. Първата група получавала пробиотично сирене и кашкавал “Гауда” всеки ден, а втората – плацебо. Тестовете продължили четири седмици. “Направихме кръвни изследвания на всички доброволци. Проверихме как пробиотиците влияят върху тяхната имунна система. Резултатите бяха категорични – хората, които консумирали “Гауда” са много по-здрави и устойчиви на вируси и бактерии”, допълва д-р Ибрахим.
Пробиотиците са живи микробни хранителни добавки, които са изключително полезни за вътрешния микробен баланс на човек. Благодарение на тях организмът възвръща нормалното равнище на добри бактерии. Според предишни изследвания те намаляват холестерола, регулират кръвното налягане, предпазват от заболявания на дебелото черво, както и от рак. Освен това пробиотиците успешно се борят със стреса и се използват за подмладяване на организма.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart