Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Дари кръв, спаси животС традиционна акция за Цветница продължава пролетната кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване. Инициативата е под надслов „Запалете свещичка, подарете живот!”. Кампанията се организира от Националния център по трансфузионна хематология, МЗ и БЧК. Временните пунктове за кръводаряване ще бъдат открити от 9.00 до 14.00 ч. около столичните православни храмове “Св. Александър Невски”, “Св. Неделя”, “Св. Седмочисленици”, “Св. Георги”, “Покров Богородичен”. Акцията се провежда с подкрепата на Софийска Света Митрополия, Столична община, ВМА, Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, Енорийски център „Покров Богородичен”.
Продължава пролетната студентска кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване. От началото на инициативата, която стартира на 29 март, 177 студенти дариха. Работата на мобилните екипи във висшите учебни завадения ще продължи до 22 май.
На 29 март приключи кампанията „Хайде с нас и твоята кръв е важна!” за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред навършилите 18 години ученици в столицата. След извършени медицински прегледи и изследвания 193-ма от тях успешно дариха кръв в своето училище.
Основната цел на тези кампании е да се популяризира значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, което е от изключителна важност за осигуряване на достатъчни количества кръвни продукти. Тези продукти са особено необходими при лечението на остри кръвозагуби, тежки изгаряния, планови и спешни операции, злокачествени заболявания, трансплантации, както и при хемофилии и хемолитични анемии.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart