Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Всеизвестно е, че трябва да сме изключително внимателни с какво се храним. Ако сте бременна – това е повече от задължително. Изборът на продукти и хранителни вещества, които приемате сега, са от голямо значение за живота на детето не само в ранна детска възраст, но и за целия му бъдещ живот. Приемането на витамини е умно решение, ако искате да предоставите на детето си всичко за оптималното му здраве.

Витамините са особено важни за жените, които не приемат разнообразни храни. При жените, които искат да си имат бебе, е препоръчително да се приемат витамини най-малко един месец преди опитите за забременяване. Това е необходимо за подготовката на хранителния запас в организма.

Едно от най-важните витамини за организма по време на бременност е фолиевата киселина. В храната се съдържат прекалено малки количества, а и организма не може да усвои нужната доза само от дневното меню. Хубаво е да се приема минимум 600 мг фолиева киселина още преди самата бременност.

Бременните имат завишена нужда от желязо. След като забременеете, количеството кръв в организма се повишава и става все по-трудно да си набави нужното желязо. Факт е, че докато сте бременна нивото на желязо трябва да е два пъти по-високо – около 27 мг всеки ден. Внимавайте обаче, защото повишените количества желязо могат да доведат до запек и храносмилателни проблеми. Приемът на витамин С ще помогне за лесната абсорбация от организма.

Докато сте бременна нуждата от калций също нараства. Препоръчително е да си набавяте 1000 мг всекидневно, за да сте сигурни, че осигурявате нужното на детето и че го предпазвате от бъдещи заболявания като остеопорозат например. Ако не можете да си набавите нужните дози калций на ден, приемайте калций като добавки.

Друг много важен хранителен елемент за вас и вашето бебе са мастните киселини. DHA е незаменима мастна киселина, която се съдържа в рибата и в морските водорасли. Нужната доза дневно е 300 мг и ако не включвате редовно риба в менюто си, е препоръчително да си я набавяте от хранителни добавки.

Каквито и витамини да приемате по време на бременността, не забравяйте, че те не са заместител на здравословното хранене. Обърнете внимание на здравословната храна, като изключите всякакви нездравословни варианти за хранене и ще направите огромна услуга на себе си и на малчугана, който е напът да се роди.

Ревита Ви препоръчва:

Витамин С – Алайв, 500 mg

Неуроминс ДХК, 100 mg

Неуроминс ДХК, 200 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart