Search
Филтрирай по...

Въпреки агитацията още от предучилищна възраст, че който плодове и зеленчуци не яде, той голям не ще да порасте, се оказва, че някои хора могат да имат съвсем различно меню и пак да не се нуждаят от диети. А има и други хора, за които яденето предимно на плодове и зеленчуци далеч не дава желаните резултати при диети.

Датските специалисти от Университета в Копенхаген са направили изследване, обхванало хора с различни навици на хранене – едната част от тях ядели каквото винаги са предпочитали, докато другата трябвало да се храни основно с плодове и зеленчуци.

Резултатите показват, че организмът на всеки човек реагира различно на една и съща храна. Затова и не може да има общовалидно правило за това как една и съща диета ще се отрази на всички: дали ще доведе до понижаване нивото на холестерола, на кръвната захар, дали и колко мазнини ще стопим, пише Sciencenordic.
Обяснението за това, според учените, трябва да се търси в сложните и заплетени взаимоотношения между гените на всеки един от нас и храната, която обичайно ядем. „Всички ние сме различни по природа, и някой може да отслабва от ябълки, а друг – от риба”, обясняват изследователите.

Въпреки всичко по-голям процент от групата, чиято диета се състояла най-вече от плодове и зеленчуци, успяла да отслабне – средно с 1,5 кг за тестовия период от половин година. Затова и учените не смятат, че правилото „Човек е това, което яде” трябва да се отмени, а просто да се подхожда индивидуално и всеки един от нас да наблюдава реакцията си спрямо този или онзи вид храна.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart