Диабетът води до деменция?Диабетиците са изложени на много по-висок рик от деменция от здравите хора. Това се казва в съобщение на Американската академия по неврология.  “След продължително проучване установихме, че захарната болест е един от рисковите фактори за появата на деменция”, казва ръководителят на изследването проф. Ютака Киора от Медицинския университет Кюшу във Фукуока (Япония).  Диабетът е често срещано заболяване и броят на болните непрекъснато нараства през последните няколго години. Ето защо изследователите са на мнение, че е дошло време да се насочат всички усилия за по-широка превенция и по-бързо лечение на този проблем.
Според японските учени хората с диабет са изложени на сериозна опасност да развият болестта на Алцхаймер, както и други видове деменция, сред която е т.нар. съдова деменция, при която се увреждат кръвоносните съдове и така мозъкът е лишен от достатъчно кислород.
В изследването са взели участие 1017 доброволци на възраст над 60 години. 660 от тях страдали от диабет. Останалите били напълно здрави. Всяка година в продължение на 11 години учените подлагали доброволците на различни тестове, с които да определят какъв е рискът от развитие на деменция. Оказало се, че диабетиците се разболяват по-често от опасната болест. Според японските специалисти рискът от деменция е два пъти по-голям при хората със захарна болест. Високото кръвно налягане, високият холестерол и неправилното хранене също се оказали сред рисковите фактори от появата на деменция.

Ревита Ви препоръчва

Хуск (люспи), 525 mg

Блад шугар, 378 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

GTF хром, 200 mcg

Хром, 200 mcg

Гимнема, 310 mg

Алое Вера (сок от цели листа), 1000 ml

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart