Search
Филтрирай по...

Отвориха мобилни кабинети за СПИНСедем нови мобилни медицински кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН бяха отворени в страната. Центровете са в Благоевград, Видин, Добрич, Пловдив, Русе, Стара Загора и Хасково.
„Мобилните кабинети ще дадат възможност все повече хора у нас да бъдат обхванати от дейностите за превенция на ХИВ/СПИН с безплатни и анонимни тестове. По този начин ще можем да ограничим разпространението на опасната болест и на всички новооткрити случаи ще бъде осигурено необходимото навременно лечение”, заяви здравният министър Атанасова.
От началото на годината досега са регистрирани нови 75 случая на ХИВ-позитивни лица, от тях 57 мъже и 18 жени.  Половината от новооткритите случаи на ХИВ са млади хора под 29 години. Най-голям е броят на новите случаи на ХИВ-позитивни в София – 40 лица, следват областите Пловдив – 10 лица, Варна – 4 лица и Пазарджик – 3 лица. 32 % от всички новоинфектираните са лица, употребяващи интравенозни наркотици. Общо 1548 души в страната са болни от страшната болест.

Ревита Ви препоръчва

Сибирски женшен (корен), 410 mg

Астрагал (корен), 470 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Куркума, 500 mg

Млечен бодил, 355 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Тисилин 175 mg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart