Search
Филтрирай по...

Свободните радикали са увредени молекули с един липсващ електрон. Те атакуват здравите клетки и предизвикват тяхното разрушаване. Това, че свободните радикали убиват клетки, не е толкова фатално – тялото може да генерира нови. Процесите на раждане, стареене и смърт на клетки в организма протичат по 24 часа в денонощието. Проблемът е, че нападайки клетките, свободните радикали увреждат техните ДНК, което води до редица заболявания. Когато ДНК-структурата на клетките се промени, те мутират. Те започват да нарастват и да се делят по-бързо от нормалните клетки.

Нормалната клетка сама си произвежда свободни радикали. Тези свободни радикали не представляват опасност за здравето, тъй като се неутрализират от антиоксидантите, които тялото произвежда. Съществуват и външни фактори, които стимулират отделянето на свободни радикали. Замърсеният въздух, цигареният дим, алкохолът, който пием и храната, която ядем водят до пивишено производство на свободни радикали.

Свободните радикали предизвикват унищожителна верижна реакция. Когато един свободен радикал отнеме електрон от стабилна молекула, я превръща в нестабилна, т.е. в нов свободен радикал, който на свой ред атакува други молекули. Този процес може да се повтори милиони пъти в рамките на едно денонощие.

Тялото не произвежда достатъчно антиоксиданти за да се пребори с токсините, които попадат в организма от външната среда. За щастие Майката Природа се е погрижила за нас с хилядите антиоксиданти, съдържащи се в плодовете, зеленчуците, зърнените култури, ядките и бобовите растения. При днешната замърсена околна среда, набавянето на антиоксиданти с храната е от изключително значение за здравето.

В зависимост от своя тип, антиоксидантите могат да спрат верижната реакция, преди или след като вече е започнала. Тъй като всеки тип антиоксидант действа по различен начин, ние се нуждаем от разнообразна храна. За да неутрализира атаките на свободните радикали, тялото има нужда от комплекс от витамини и минерали, като витамин А, С, Е и бета-каротин. Прекалената консумация на един и същи витамин може да е вредна. Плодовете, зеленчуците, ядките, бобовите и зърнените растения съдържат комплекс от антиоксиданти. Техният прием е най-добрият начин за съхраняване на добро здраве и дълголетие.

Ревита Ви препоръчва:

Ресвератрол, 325 mg

Алайв Акая, 1 l

Алфа-липоева киселина, 360 mg

Ацетил Л-карнитин, 500 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Акай, 540 mg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart