Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Диетолози са съставили списък на десет продукта, които помагат в борбата с излишните килограми. В списъка влизат, както се изразяват авторите му, „10 наименования на  продукти, за които никой не се е досещал при диета”.

Така например, всекидневната употреба на круши от твърдите сортове, е много по-полезна от овесената каша, смятат диетолозите. В състава на тези плодове влиза арбутин – вещество, което активизира процесите на обмяна в клетките. Доматите пък активизират хормона холецистокин, който стимулира чувството за засищана и притъпява апетита, информира MedicForum.

За намаляването на теглото способства ежедневната употреба на 50 гр. твърд кашкавал. Черният фасул понижава нивото на захарта в кръвта и склонността на организма към трупане на излишни килограми.  Използването на чесън в храната също понижава апетита. Освен това чесънът стимулира работата на нервната система, освобождавайки хормона адреналин, който пък ускорява метаболизма и изгарянето на калории. По аналогичен начин действат кокошите яйца и зелето. Сутрин е добре да пиете кафе, препоръчват диетолозите. В него се съдържа хлорогенова киселина, която не позволява развитието на нечувствителност към инсулина.

Изварата също е полезна: в 100 гр. се съдържат 15 гр. белтъчини и само 80 калории. Специалистите съветват да не забравяте и зехтина. „Съдържащите се в него полиненаситени киселини придават чувство на ситост и помагат за контрола върху апетита. 3 супени лъжици зехтин на ден ускоряват метаболизма”, съветват диетолозите.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart