×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Витамин D е способен да защитава белите дробове на пушачите от вредното въздействие на никотина, твърдят учени от Бостън. При дефицит на витамин D в организма на пушача се влошават белодробните функции, показва проучване на 626 възрастни пациенти. „Ние открихме, че достатъчното количество на витамин D (за дефицит е прието да се смята по-малко от 20 нг/мл) има защитно действие и благотворно влияе на белите дробове на пушачите”, казва ръководителят на проучването Нанси Ландж от лабораторията Ченинг при женската болниц Бригхъм в Бостън.

Съгласно изследването при пациентите с дефицит на витамин D обемът на форсираното издишване за 1 секунда е бил с 12 мл по-малък в сревнение с тези, които са нямали дефицит на витамин D. По думите на учените, цитирани от Medical Xpress, защитният ефект е свързан с противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на витамин D. В близко бъдеще Нанси Ландж планира да проведе ново изследване за изучаване на защитните свойства на Витамин D и дали той оказва положително въздействие на белите дробове в условията на силно замърсената атмосфера в промишлените райони и големите градове.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.