Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Това, че комарите, които това лято са в пъти повече в сравнение с предишни години, са отвратително досадни, е всеизвестно. Но не всеки знае, че ухапването от комар може да причини сериозни здравословни проблеми.

Сърбежът след ухапване на комар е най-невинното последствие след атаката му. Понякога бодването на кръвосмучещото насекомо може да доведе до опасна алергична реакция. Тя се изразява в бързонарастващ в отток на гърлото, значително възпаление на ларингса, хъркане, затруднено дишане и дори задушаване. Това животозастрашаващо състояние (анафилаксия) изисква незабавна лекарска намеса и експанзивна противоалергична терапия.

Комарите могат да пренасят някои сериозни заболявания като нилска треска, малария, жълта треска. Сред симптомите на сериозна инфекция са висока температура, силно главоболие, едностранна мускулна слабост, болки в мускулите, гадене, повръщане, подуване на жлези, обрив, летаргия, обърканост, непоносимост към светлина. Специалистите съветват, ако имате някои от изброените симптоми след ухапване от комар, незабавно да се консултирате с лекар. А за да не се стига до там са необходими превантивни мерки, като сред тях натуралните репеленти от са една от най-ефикасните.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart