Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Кокоамините, които се съдържат в картофите, спомагат за намаляване на кръвното налягане, показва изследване на британски учени, цитирани от Би Би Си. Новото качество на картофите е било открито по време на генетично изследване върху тях. Кокоамините се използват в китайската традиционна медицина, но се извличат от други растения. За това, че те се съдържат и в картофите, досега бе неизвестно. Полезното свойство на картофите обаче почти изчезва след обработката им при пържене и печене, например при приготвянето на чипс. Затова специалистите съветват картофите да се готвят само чрез варене или на пара.

Това, че картовите спомагат за сваляне на кръвното, особено при затлъстели хора, е мнение и на учени от университета в Скрентън (Пенсилвания), цитирани от Medical News Today. Те също са категорични, че от пържени картофки и чипс няма никаква полза, но за разлика от английските си колеги, са експериментирали с небелени картофи, сготвени в микровълнова печка. Изводът им, е че порция картофи натюр без овкусяване с масло, сметана, майонеза, са достатъчно полезна храна, съдържаща редица елементи и витамини. 1 среден картоф съдържа и 110 калории, напомнят те.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart