Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Вълшебно лято! Но тръгва си, усеща се вече. Особено за тези, които имат да подготвят деца за училище или вече са били в летен отпуск. Сутрин слънцето изгрява по – късно и е по-хладно и…просто си мирише на отиващо си лято. Да, още е тук и още се пържим в обедните жеги, но нима само жегата прави лятото в ума ни! Училище, детска градина, детски ясли. Горките майки на болнавите деца, още от сега се тревожат – а как ли ще е тази година, ще боледува ли, кой ще го гледа? По-благоразумните и предвидливи започват с профилактика.

Профилактиката е предимството на източната медицина пред западната. На запад сме силни в лечението на спешни състояния, както и лечения с нови технологии /трансплантация, генно инжинерство/, но не можем да лекуваме успешно обичайния ежедневен стрес, който се натрупва и страдаме от хронични заболявания. Вече почти всеки се оплаква от някаква болежка. По-младите не обръщат внимание, но все по-рано настъпва времето когато болежките следват една след друга и лекувайки едно, увреждаме друго. Така е, защото нямаме цялостен подход към болния човек, към себе си, лекуваме болестта, а не човека с болест. На изток хората масово практикуват чи гун, бойни изкуства, йога и други практики, по-спокойни са, по-умерени и не усещат болежките си толкова силни.

Как да  предпазим децата и себе си от есенните и зимни инфекции? Сега е времето да почнем!

Самбукус за деца и възрастни, Алое вера, коластра, пробиотични перли „зимен сезон”. Витамини? – не още, рано е, има ги в храната, витамините ще включим по-късно.

Не подценявайте и упражненията, които стимулират кръвообръщението и имунитета. На практика всяко упражнение, което вие правите, може да се приспособи и за децата.

И знаете, нали, ние сме деца на майката земя и от връзката си с нея черпим сила и енергия. Тя ни дава дом, храна, слънце, вода, поля, планини, гори…хиляди поводи за благодарност и усмивка. Ходете боси винаги когато е възможно, разхождайте се, радвайте се на прекрасните летни дни, на голямото искрящо слънце, на усмихнатото синьо небе, събирайте топлина и светлина и ги пазете в сърцето си за мрачните дъждовни дни, за дългата зима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Текст: д-р Аелита Петрова
лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart