Search
Филтрирай по...

Съдържанието на миристицин в магданоза помага в борбата с рака, смятат учени. Съставката е полезна за потискане образуването на тумори в белите дробове, показват резултати от проучване. Пресният магданоз освен това е богат на желязо, витамини К, С и А. Желязото е жизненоважен елемент, поради участието му в редица основни процеси в организма, включително транспорт на кислород и синтез на ДНК. Затова нормалните му нива са от изключително значение за организма.

Витамин К, който се съдържа в магданоза, е необходим за правилното съсирване на кръвта. Участва и в изграждането на костната тъкан. Установено е, че недостигът на витамина в организма е причина за намалена костна плътност.

Адекватните нива на витамин К са от значение и при профилактиката на инсулта. Консумацията на магданоз помага за поддържането на силна имунна система. Благоприятният ефект се дължи на съдържанието на витамини С и А.  Към полезните съставки на магданоза спада и лутеолин – отличава се с антиоксидантните си свойства и предпазва организма от вредното действие на свободните радикали. Лутеолинът насърчава въглехидратния метаболизъм, има противовъзпалителни свойства.

 

 

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart