Search
Филтрирай по...

Лекарственият продукт, наречен Ztandi (ензалутамид), е одобрен за употреба от американската Агенция за храни и лекарства – FDA при пациенти с метастазирал рак на простатата, които вече са приемали хормонална и химиотерапия. В момента новото лекарството, разработено от Meditivation и Astellas Pharma, се изпитва при пациенти с рак на простатата в ранен стадий. Ztandi възпрепятства растежа на раковите клетки, стимулиран от тестостерона.

Ztandi е най-новото лекарство, доказало, че може да удължи живота на тези пациенти, заяви  д-р Ричард Паздур, директор на Отдела за хематологични и онкологични продукти в Центъра за оценка и изследване на лекарствата. От FDA обявиха, че пациентите приемали Ztandi имат средна преживяемост от 18,4 месеца, в сравнение с 13,6 месеца за пациентите, приемали плацебо.

Д-р Дейвид Крофърд, ръководител на Департамента за урологична онкология в Университета в Колорадо, смята, че това е само началото на поредицата от успехи с това лекарство и че в близко бъдеще то ще бъде прилагано и при ранен стадий на рак на простатата.  Meditivation обявиха, че започват продажбата на Ztandi в САЩ в средата на септември на цена от 7450 долара за едномесечен курс на лечение.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart