Витаминозна добавка удължава действието на ботокса - Revita.bg

Витаминозна добавка удължава действието на ботокса

С помощта на нов биоактивен препарат ефектът на ботокс инжекциите, който обикновено трае 3 месеца, може да бъде удължен с 30%съобщава Daily Mail. Новото хапче, наречено Zaytaze, е повече от витаминозна добавка. То съдържа високи нива на цинк, както и ензима фитаза, който помага на организма да абсорбира цинка. Новото хапче е без лекарско предписание, тъй като спада към хранителните добавки. То се пие четири дни преди ботокс терапията и в деня, в който тя се прави. Най-важната съставка в хапчето е цинкът, за който се знае, че има решаваща роля за възстановяването на тъканите.

Зайтаз, според производителя, подобрява абсорбацията на цинк в организма. За да възникне т.нар. „замразяващ ефект” молекулите на токсина ботулин трябва да се съединят с молекулите на цинка – първият активен ингредиент на Зайтаз. Втората действаща съставка фитаза подобрява усвояването на цинка от организма. Клиничните изследвания показват, че при 92% от пациентите, приемащи хапчето, ефектът от ботокс инжекциите започва да става видим по-бързо и също така трае няколко седмици по-дълго. Въпреки обнадеждаващите резултати, козметични експерти се въздържат от коментар, докато не се направят допълнителни изследвания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
UV лъчи слънцезащита
Внимание: слънцезащитната козметика не е достатъчна, нужен е колаген!
    Стане ли дума за защита от UV радиацията, всички се сещаме първо за конвенционалната слънцезащитна козметика, която се нанася локално върху кожата....
Пребиотици
Пробиотиците – оптимален източник на здраве и красота!
    Пробиотиците се използват отдавна от хората, а млечните продукти, които ги съдържат, са традиционна храна в някои райони по света. Съществуват около...
Диети
Кратко въведение в суровоядството – само за начинаещи!
    Защо сурова храна? Храненето със сурови храни се основава на схващането, че най-здравословната храна е непреминалата през топлинна обработка. Огромната част от...