Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

орален спрей против микроби

Американски фармацевти са създали уникален спрей, който убива 99,9 процента от микробите. Това средство може да стане най-добрата профилактика срещу грип и простуда.

Първият в света орален спрей срещу грип, наречен Halo Oral Antiseptic, вече се появи на пазара в САЩ. В състава му влизат глицерин и ксантанова гума, които създават бариера за микробите, и  цетилпиридинхлорид, притежаващ силни антибактериални свойства. Освен това е клинично доказано, че неговите антисептичните свойства се използват успешно  в превенцията на зъбната плака, гингивитите, лошия дъх. „ Глицеринът и ксантановата гума предотвратяват попадането на микроби в дихателната система на човека, а CPC убива  микробите след като те попаднат в капана.”, обяснява ръководителят на изследването д-р Франк Еспер от Университета в Кливлънд, щата Охайо.

Новото средство успешно е преминало клинични изпитания и защитава дори от вируса H1N1 („свински грип”). Спреят Halo Oral Antiseptic също така унищожава всичките 11 клинични щамове на коклюша. Изпитанията са показали, че новият спрей унищожава микробите в устната кухина за срок от 6 часа. Той съхранява ефективността си дори след хранене.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart