Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Как да защитим сърцето от солтаИзлишъкът от натрий в организма е най-страшният бич за сърцето. Съгласно препоръките на Американската асоциация за изследване болестите на сърцето, човек може да употребява дневно не повече от  2400 мг сол. Аналогичната асоциация във Великобритания е на мнение, че милиграмите трябва да са 1500, за да се чувства сърцето в относителна безопасност.  Масовите данни обаче показват, че хората употребяват критично високите 3500 мг сол дневно, а любителите на фастфуда – 5000 мг.

Днес учените категорично са доказали, че излишъкът на натрий в организма е мощен фактор за сърдечни болести. Английски учени са съставили кратък списък от ежедневни продукти, за да добият представа хората, колко сол поемат, когато ги употребяват за храна:

1. В една филия бял или черен хляб – до 230 мг натрий.

2. В 300 – 400 г салам ли пушено месо –  до 1050 мг сол

3. Средна пица – 380 мг сол

4. Пушено пилешко бутче до 600 мг сол

5. Сандвич, хамбургер или хот дог – средно по 940 мг сол.

Учените са съставили този списък не за да се откаже човек от употребата на тези продукти, а за да си праи сметката какво и колко може да яде дневно, без това да създава заплаха за сърцето му.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart

Количка