Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

ацеролаПлодовете на ацеролата много приличат на череши. Днес много хора по цял свят оценяват този плод поради прекрасния му аромат и ценната хранителна стойност.

Учените смятат ацеролата за ефективен антиоксидант. Той е богат на минерали и витамини и в него са открити близо 200 хранителни вещества. Растението е източник на витамин С. Ацеролата има противогъбично действие и понижава нивото на холестерол, участва в борбата с клетките, причиняващи рак, овлажнява кожата и подпомага функционирането на капилярите. Традиционно ацеролата се използва за лечение на рани, проблеми с черния дроб, като диуретично и астрингентно средство, при възпаления, диабет, туберкулоза, ревматизъм, за подпомагане на сърдечната дейност и при анемия.

Концентрацията на витамин С в ацеролата е достатъчно висока, за да се справи с процеса на стареене и предотвратяване на вредните окислителни реакции. Основното предимство на този плод е високото му съдържание на каротин, който е сравним с този в морковите. Той е добър източник на есенциални минерали като калий, ниацин, магнезий и витамини от групата В, рибофлавин (витамин В2) и тиамин (витамин В1). Съдържанието на витамини в плода помага в борбата със стреса, особено при хората в големите градове. Освен това ацеролата е полезна за хора, които са податливи на инфекции и имат нужда от голямо количество витамин С.

Билковите екстракти от това растение забавят процеса на стареене и се използват за лечение на заболявания като болестта на Паркинсон. Те служат и за поддържане на необходимите нива на витамин С в мозъчната тъкан. Растението помага при гъбични инфекции, когато се използва като средство за локално приложение. Поради всички тези качества, плодът намира широко приложение в състава на хранителните добавки.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart