Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Яйцата повишават добрия холестерол и вталяватБитуващото досега мнение, че яйцата са опасни, защото повишават холестерола, се оказа неточно. Последните изследвания на американски учени доказват, че яйцата влияят положително върху ситуацията с липопротеините при хора с метаболитен синдром и помагат за свалянето на килограми. Учените провели експеримент, при който хора с метаболитен синдром трябвало в продължение на три месеца всекидневно да изяждат по 3 яйца или еквивалентното количество заместител. Въпреки че в организма на хората, употребяващи яйца, постъпвал двойно повече холестерол, отколкото в началото на експеримента, нивото му не се повишило. Нарастнала концентрацията на добрия холестерол, обяснява ръководителят на изследването д-р Мария Луз Фернандес от университета в Кънектикът.

Изводът е, че яйцето не съдържа толкова много холестерол –  185 мг. В същото време яйцата съдържат с 64% повече витамин D, отколкото се предполагаше досега. Освен този витамин в тях има бета-каротин, холин, лутеин и зеаксантин – антиоксиданти, спасяващи от мускулна дегенерация и възрастова слепота. Друго много положително качество на  яйцата е, че засищат лесно и притъпяват чувството за глад. Така се намалява обема на приеманата храна и се редуцира теглото.

Вашият коментар

×

Cart