Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Може би сте чували за африканското манго от различни реклами. За какво точно е тази еуфория и дали наистина то може да помогне за намаляване на теглото?

Екстрактът от семки на месестия африкански плод Irvingia gabonensis, познат като африканско манго, е високо ценена по света. Според скорошно изследване, публикувано в списание Липиди за болест и здраве, то помага за топене на мазнините, понижаване на теглото и дори намаляване нивата на холестерол и лептин при хората с наднормено тегло.

Африканското манго е основна храна за много племена в Камерун и Нигерия, а характеристиката на тези племена включва стройната фигура, както и малкия брой случаи на сърдечно-съдови заболявания”, казва д-р Юлиус Обен, професор по биохимия на храненето в университета Яунде в Камерун.

Според изследването, проведено от екипа на д-р Обен, хората, които приемат 150 мг екстракт от семки на африканско манго два пъти дневно, имат значително намаляване на теглото, на мазнините в тялото, на обиколката на талията, както и на други параметри. В следствие на това се подобряват нивата на холестерол в кръвната плазма, LDL холестерола, глюкозата в кръвта, С-реактивен протеин, адипонектин и лептин. Това се наблюдава при всички изследвани хора, без те да променят хранителния си режим и физическото натоварване. Допълнителните изследвания дават подобни резултати, като хората отслабват с около 4-5 килограма без да променят начина си на живот.

Добрата новина е, че досега не са наблюдавани абсолютно никакви странични ефекти. „Това е екстракт от плод, който се консумира от столетия в огромни количества (при някои племена се наблюдава ежедневна употреба на плода в продължение на повече от 10 години)”, казва д-р Обен. „Нямаме никакви данни за негативни ефекти. Постъпват само данни за повишено либидо”.

Добавка, която ви помага да намалите теглото си и да се чувствате по-секси. Какво по-хубаво от това?

 

Ако вие самите искате да проверите действието му, търсете продукти, които съдържат екстракт, наречен IGOB131. Това е кода на екстракта от африканско манго. Много добавки на пазара не съдържат такъв код и съответно такъв екстракт, въпреки че на етикета им пише африканско манго.

Африканското манго на Nature’s Way съдържа патентован екстракт от семена IGOB 131, стандартизиран до 7% албумини. Доставя клинична доза екстракт за максимален ефект! С добавен глюкоманан!

Глюкомананът е с доказано най-високо съдържание на растителни фибри и е един от най-добрите продукти за намаляване на теглото, лошия холестерол и триглицеридите.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart