Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Лекарите посочват няколко рискови храни и напитки, от които се подува корема. На първо място те съветват да се избягва употребата на захар, която е отлична храна за гъбички и бактерии, стимулира размножаването им и провокира подуването на корема.  Захарта вреди на лигавицата на стомаха, тъй като заради бактериите започва възпаление. Подобен ефект имат и химичните ингредиенти на хляба, които могат да провокират алергични реакции, едно последствията на които е подуване на корема, съобщава BBC Health. Бирата съдържа много мая,  а ечемикът от който я варят е потенциален алерген. Той предизвиква изтъняване на лигавицата и предизвиква образуване на газове.

Антибиотици. Микрофлората на червата може да издържи максимум два лечебни курса с антибиотици. Ако лечението продължи повече, се нарушава нормалната функция на имунната система и възниква вероятност от развитие на кандидоза. Газираните напитки, които съдържат захар и въглеродна киселина, също предизвикват подуване. Когато тези компоненти попаднат в стомашно-чревния тракт се повишава киселинния баланс, образуват се газове и се активизира размножаването на гъбички.

Вашият коментар

×

Cart