Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти

Мащабно проучване, в което са участвали  93 600 жени на възраст между 25 – 42 години, довело учените до извода, че  диетичните флавоноиди могат да предпазват сърцето от различни здравословни проблеми.  Те разширяват кръвоносните съдове, което намалява натрупването на плака и запушването на коронарните артерии, се посочва в изследването, ръководено от  проф. Ерик Рим, пише сп. Circulation.  Диетичните флавоноиди се съдържат в особено големи количества в боровинките и ягодите. Според специалистите консумацията на двата плода три или повече пъти седмично може да сведе риска от инфаркт с 1/3. Изследването е показало, че жените, консумиращи редовно и в големи количества боровинки и ягоди, са с 32% по-нисък риск от сърдечен удар в сравнение с тези които ядат плодовете веднъж месечно.

Диетичните флавоноиди  се срещат още и в тъмния шоколад, гроздето, червеното вино, къпините и патладжаните. Според  проф. Ерик Рим боровинките и ягодите могат лесно да бъдат добавени в ежеседмичното меню и да са добро решение за превенция не само на сърдечносъдови заболявания, но и на други здравословни проблеми. Приемът на диетични флавоноиди в по-ранна възраст  е още по-благоприятен за намаляване риска от инфаркт в по-късен етап от живота.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart