Search
Филтрирай по...

Както знаете, рейки е духовната съставка на жизнената енергия. Практикувайки  метода рейки, получаваме лечение от всички аспекти на универсалната жизнена сила. Тялото и умът се отпускат, включват се в общата енергийна циркулация и отработените, токсични енергии, се извеждат от тялото, като то се зарежда с нов енергиен поток, а умът се успокоява и избистря.

Цялостен рейки сеанс с приложение на всички символи и допълнително подаване на очите, сърцето, слънчевия сплит, бъбреците и стъпалата, прилагано 2 пъти в седмицата е една добра профилактика, а при диагностицирано заболяване е необходимо да се прави ежедневно.

Тези, които не са преминали обучение в рейки, могат да си помогнат като масажират „бълбукащия извор на живота” – първата точка от меридиана на бъбрека, която се намира в центъра на стъпалото.

 

Всеки ден, сутрин след събуждане, вечер преди заспиване или усамотявайки се през деня, поставете длани върху очите, като задържите колкото ви е приятно.

 

 

Китайски лекари смятат, че честа причина за увреждане на бъбреците е напрежението на очите при работа с компютър. Хората, чиято работа е с персонални компютри намаляват жизнената  си енергия “Ки”/ци, чи/, което отслабва бъбреците.

Упражнения за очите

Може да изпълнявате упражненията седнали или прави. С тези упражнения ще подобрите циркулацията на кръвта и енергията „Ки” в зоната около очите.Преди да започнете, затворете очи, отпуснете се и концентрирайте мисълта си.

1. Затворете и после широко отворете очи.

2. Погледнете нагоре и надолу.

3. Погледната надясно, наляво и напред.

4. Въртете погледа отляво надясно, а след това в обратната посока.

5. Затворете очи и се отпуснете. След това ги отворете и насочете погледа си към далечен обект.Отворете широко очи и отправете свиреп поглед. Отново затворете очи. След това отворете само дясното око,затворете го и отворете само лявото.

Започнете упражненията с повторения 3-4 пъти и постепенно увеличавайте до 10 пъти като се опитвате да видите максимално повече неща, докато местите погледа си.Не движете главата, а само очите.За край на комплекса отново затворете очи и се отпуснете.Концентрирайте се върху дишането.Опитайте се да дишате дълбоко, като при всяко издишване отпускайте мислено местата,където чувствате натрупано напрежение.

Мудри

Започва се с Гиан мудра, Мудра на знанието, на съзнанието

След Гиан се изпълнява Бхуди, мудра на течността

и се завършва с Атманджали, Жест на молещия се,  Мудра на хармонията,  Чисто сияние

Има наблюдения, че децата на нервни родители, често страдат от бъбречни заболявания. Добре е да не крещите на децата си, да не ги плашите и стряскате. Да не ги натоварвате прекомерно с извънредни уроци и кръжоци. Да не им позволявате да се застояват пред компютъра. „По-добре здраво, отколкото умно, но болно дете”.

  

 


Тази публикация има 2 коментари

  1. Здравейте,искам да ви помоля,ако пишете на ел.ми поща за връзката между меридиана на бъбреците,кристалите и зачеването.Дъщеря ми е на 30г. и след извънматочна бременност,има проблем със зачеването.И двете имаме 2 степен Рейки.Ако можете да ми препоръчате нещо ,ще съм ви много благодарна!Благодаря предварително!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart