Search
Филтрирай по...

Карнозинът, който се съдържа в пилешката супа, помага на имунитета да  се справи с инфекциите на ранния стадий от развитието им.  За първи път целебните свойства на пилешката супа изследва задълбочено д-р Стивън Рейнард от Медицинския център към Университета на Небраска. Той доказва, че супата възпрепятства движението на некрофилите. Това забавя появата на симптоми на инфекция на горните дихателни пътища.

Учените са проверили върху 15 доброволци как пилешката супа, студената и горещата вода са въздействали на въздушния поток към носа и отделянията от него. Както всяка гореща течност, пилешката супа подобрява отделянето на секрети, очиства дихателните пътища и укрепва механизма на защита на носа, което възпрепятства инфекцията да попадне в организма. Зеленчуците в супата подпомагали премахването на възпаленията. Това се дължи на органосулфидите (вещества които се съдържат в чесъна и лука), които заедно с витамин D стимулират производството на имунни клетки – макрофаги.

Витамин А и каротиноидите (от морковите) способстват за производството на антитела. Витамин Е и цинк въздействат на концентрацията на лимфоцитите. Всички те се усвояват по-лесно заедно със супата.  Ако в нея се добави краве масло, то се подобрява усвояването на витамините D, A, K, E. До аналогичен ефект води и използването в менюто на зеленчуци, плодове, семки, орехи, белтъчини.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart