Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Комплексно изследване на британски специалисти е установило, че вегетарианците са с 33% по-малък риск от развитието на сърдечни болести. Важно да се отбележи обаче, че става дума за класическото вегетарианство, пише Natural News. Т.нар. вегани, които изключват от менюто си не само месото, но и всички продукти с животински произход, не само не понижават риска от сърдечносъдови болести, но дори го повишват в сравнение с хората, които употребяват месо.

В обширния анализ са взели участие 45 000 жители на Англия и Шотландия. 20 000 от тях били вегетарианци, а около 4000 – вегани. Изследването продължило 10 години. През този период специалистите записвали и анализирали кръвното, холестерола, общото самочувствие и някои други признаци, сочещи вероятността от развитие на сърдечносъдови заболявания. По време на изследването имало 1235 такива заболявания, които довели до 106 смъртни случая и 900 до хоспитализиране. Експертите установили, че в групата на вегетарианците разпространението на сърдечни болести е с 33% по-малко, в сравнение с основната група. А при веганите този риск е с 4% по-висок. „В това няма нищо странно, организмът ни е така устроен, че някои необходими за здравето вещества, ние получаваме от храни с животински произход”, отбелязва д-р Франческа Кроу, професор по хранена в Кралския Британски колеж.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart