Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Изследване, което е обхванало 2600 възрастни хора, е показало, че тези от тях , които имали в кръвта си високо ниво на Омега-3 мастни киселини, живеят средно с 2 години повече, отколкото тези, които не приемат рибено масло. „Това не е изследване само за действието на хранителните добавки с рибено масло , а и на нивото на Омега-3 мастни киселини, свързани с храненето. Именно то е свързано с понижения риск от смърт”,  отбелязва  Дариуш Мозафариан, епидемиолог от Харвардския институт по обществено хранене в Бостън. Учените са установили, че при хората с най-високо съдържание на Омега-3 мастни киселини, общият риск от смърт е с 27% по-нисък, отколкото при хората с ниско съдържание, а рискът от смърт от сърдечносъдови заболявания е с 35% по-нисък.

В началото на изследването учените са анализирали кръвни проби и са оценявали общото здравословно състояние на възрастните хора, като са ги анкетирали за начина им на живот. За 16 години наблюдение са починали 1625 човека, 570 от тях от сърдечно съдови заболявания. При анализа на причините за смъртността, авторите на изследването, публикувано в Annals of Internal Medicine, са стигнали до извода, че колкото по-високо е било съдържанието на Омега-3 мастни киселини в кръвта, толкова по-нисък е бил рискът от смърт.

Вашият коментар

×

Cart