Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Специалисти от Импириъл колидж в Лондон не са открили зависимост между консумацията на повече плодове или сок и понижаването на кръвното налягане, предаде Ройтерс. Новото изследване е обхванало 4680 души на средна възраст от Япония, Китай, Великобритания и САЩ. Участниците първо са отговаряли на въпроси за това какво са консумирали в два последователни дни, през които е било измервано и кръвното им налягане. След това учените са пресметнали консумацията на плодове и плодов сок в грамове на 1000 калории приета храна.

Най-малко количество плодове – средно 52 грама (колкото половин ябълка), са консумирали изследваните лица от САЩ, а най-голямо – средно 68 грама – участниците от Китай. За сметка на това пиенето на сок не е  масова практика в азиатските страни, а в САЩ средното количество е 46 грама или една чашка. Слeд като са анализирали общите резултати, специалистите не са открили зависимост между консумацията на по-голямо количество плодове и понижаването на кръвното налягане. Напротив, обръщайки специално внимание на данните за участниците от Япония и Китай, изследователите са установили, че увеличената консумация на плодове повишава кръвното налягане, но промяната е едва забележима.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart