Природни средства за борба с рака от д-р Майкъл Мъри - Revita.bg

Природни средства за борба с рака от д-р Майкъл Мъри

Важността на качественото хранене при борбата  с рака е извън всякакво съмнение. Онкоболните, които поддържат тялото си заредено с хранителни вещества, не само че увеличават шанса да се справят с инфекциите и да се излекуват от болестите си, но и са по-подготвени да понесат терапията и нейните странични ефекти.

За да се подобрят хранителните навици при пациенти с тежка форма на рак или при преминаващи през химиотерапия или радиооблъчване, да се опита следното:

-Бъдете добре хидратирани, като пиете между 6 и 8 чаши вода на ден.

-Пийте всеки ден 450-600 мл пресен зеленчуков сок по време на хранене или като междинна сутрешна закуска.

-Пийте високопротеиново смуути, съдържащо 25-30 гр суроватъчен протеин веднъж или два пъти на ден, вместо закуска или като междинна следобедна закуска.

-Яжте малки порции през 1-2 часа, вместо големи порции, но по-рядко.

-Използвайте допълнително подправки, билки и есенции за подобряване на вкуса на храната.

-Избягвайте прекалено сладки или прекалено горчиви вкусове, защото третирането на рака може да промени вкуса към храната.

-Яжте меки храни, с по-висок процент на вода в тях като банани, кафяв ориз и сладки картофи и избягвайте твърди сухи храни като зърнени храни, крекери и бонбони.

-Хапвайте на малки хапки и дъвчете добре храната.

Три ключови хранителни добавки

Като основа за добро здраве, болните от рак трябва да приемат тези 3 ключови хранителни добавки:

Мощни мултивитамини и минерали, доставящи оптимални нива от всички есенциални витамини и минерали.

-Зелени напитки, съдържащи изсушени ечемичена трева, пшенична трева или водорасли като хлорела или спирулина – зелени супер храни, които съдържат много противоракови фитохимикали, особено каротин и хлорофил.

Хранителни добавки с рибено масло с висока концентрация на омега 3 мастни киселини – ейкозапентаенова киселина и докозахексаенова киселина.

Природни средства за борба с рака

В допълнение към трите основни хранителни добавки, специфичните натурални средства за лечение може да са от полза. Две от най-добрите са протеолитичните ензими и екстрактът от гъба майтаке.

Пролеолитичните ензими, които подпомагат храносмилателните протеини, включват протеазите в панкреаса – химотрипсин и трипсин, бромелин (ензим в ананаса), папаин (ензим в папаята) и Сератия пептидаза (ензим в копринената буба).

Клиничните изследвания постоянно показват, че пролеолитичните ензими подобряват общото състояние на пациентите и тяхното качество на живот и водят от леко до средно повишаване на продължителността на живота. През 2000 г. при швейцарско изследване над пациенти в трети стадий на рак на дебелото черво, 166 пациента получават комбинация от пролеолитични ензими в съчетание с химиотерапията, а 99 пациента са контролна група. Групата, получавала пролеолитични ензими имала 3 години по-дълъг живот.

Пролеолитичните ензими са чудесно безопасно средство, но не трябва да се използват 2-3 дни преди и след операция, тъй като могат да увеличат риска от кървене.

Екстракт от майтаке

Друго полезно натурално средство за болните от рак е екстрактът от гъбата майтаке. Майтаке е източник на съставки, подпомагащи имунната система, като бета-глюкани, за които е констатирано, че осигуряват силно противораково въздействие.

Клиничните изследвания показват, че екстрактът от майтаке спомага за намаляване на страничните ефекти от конвенционалната химиотерапия (и радиооблъчване), като в същото време повишава тяхната ефективност. През 1994г. група от Китай публикува резултати от пилотно изследване над 63 пациента с рак, констатиращо ефективност при солиден тумор – по-висока от 95% и ефективност при левкемия – по-висока от 90%. При предварително изследване над 165 пациента с напреднала форма на рак, ръководено от д-р Хироаки Нанба от Япония, 90% от пациентите на химиотерапия почувствали облекчение на страничните ефекти. Констатирано е, че майтаке ефективно намалява болката при 83% от пациентите, заедно със значително подобрение на симптоматиката или регресия на туморите при 73.3 % от пациентите с рак на гърдата, при 66,6% от пациентите с рак на белия дроб и при 46,6% от страдащите от рак на черния дроб.

При болните от рак екстрактът от майтаке и пролеолитичните ензими могат да спомогнат за облекчаване на симптомите при химиотерапия и за поддържане на тялото заредено с хранителни вещества.

Природни средства за борба с рака от д-р Майкъл Мъри, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...