Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Две нови изследвания отреждат на гъбите важно място в диетите за нормализиране на телесната маса, както и за зареждането на организма с витамин D. Замяната на червеното месо в менюто с печурки подпомага отслабването, смята д-р Лоурънс Ческин от университета „Джон Хопкинс” в САЩ. В изследването са участвали 73 души, страдащи от затлъстяване. 88% от тях били жени. Първата група ядяла по 1 чаша гъби дневно вместо месо, втората – не.  След 1 година участниците от първата група намалили с 3,6% теглото си и с 6 см. талията, което доказва, че употребата на ниско енергийни продукти, вместо месо, позволява отслабване без глад, пише Eurek Alert.

Друг екип, ръководен от д-р Майкъл Холик, доказа, че гъби, изложени на слънце, осигуряват значително количество витамин D. Витаминът е от ключово значение за имунната система, силните здрави кости и зъби и удвояването на калция. Учените съветват потребителите да изваждат гъбите от опаковката и да ги слагат навън между 10 и 15 ч за 60 минути в края на пролетта и през летните месеци. Гъбите продължават да произвеждат витамина, дори след като бъдат откъснати, ако бъдат поставени пряко на слънчева светлина. На възрастните се препоръчва да приемат максимум 2000 единици от витамин D ежедневно. Една порция изложени на слънце гъби осигурява около 400 единици.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart