Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Пародонтитът, кървенето от венците, лошият дъх са често срещани проблеми. Години наред зъболекарите търсят решение на тези неразположения. Проучване на английски учени показва, че Омега 3 мастните киселини може да намали пародонтита с почти 20%.
Омега-3 (есенциални) мастни киселини имат важно значение за редица биохимични процеси в организма. Омега 3 са полиненаситени мастни киселини. Доказано е, че хранителен режим, наситен с тях, спомага за намаляване на триглицеридите и повишаване на добрия холестерол в организма. Освен това те действат и като антикоагулант и предпазват кръвта от образуване на тромби. Други изследвания доказват, че Омега 3 мастните киселини спомагат и за понижаване на кръвното налягане при хипертоници.
Пародонтитът, почти като алергията и стресът, може да се нарече болест на XXI-ви век. Той често се причинява от некачествени пломби и протези, и неправилната грижа за устната кухина. При пародонтита се появява микробна плака върху зъбите, която ако не се отстранява добре с помощта на четката за зъби се втвърдява. Пародонтитът може да доведе дори до изпадане на зъбите.
В проучванията за връзката между приема на добавки, съдържащи Омега 3 мастни киселини и пародонтита са взели участие 9000 души. Изследването е продължило 5 години и учените са наблюдавали състоянието на пациентите всяка седмица. В края на изследването учените установили, че есенциални мастни киселини имат изключително благотворен ефект върху коварното заболяване на зъбите.Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Ленено масло, 1300 mg 57%

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Мега – ДХК, 1000 mg

Неуроминс ДХК, 100 mg

Мега ефа бленд, 1350 mg

Крил маслo, 500 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 g

Конопено масло, 237 ml

Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart