Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Учени доказаха, че редовната употреба на биохрани – при отглеждането на които не се използват химикали, антибиотици, растежни хормони и други вещества, играе положителна роля в укрепването на общото здравословно състояние и продължителността на живота.

Плодовите мушици, които се хранят с биологични продукти, живеят по-дълго и са по-репродуктивни в сравнение с тези, които се хранят с конвенционално отглежданите плодове и зеленчуци. Това показва, че консумацията на биологични храни е много по-здравословна в много аспекти, смятат изследователите от Southern Methodist University.

Те са провели експеримент с плодови мушици, разделени в две групи, като едната се хранела с био плодове и зеленчуци, а другата с конвенционални. Резултатите показали, че мушиците, които се хранят с био продукти са преживели целия период на проучването и са увеличили популацията си много повече в сравнение с другата група. Изследователите са категорични, че положителният ефект на био храните е подобен и при хората. Имунната система на детето до 6-годишна възраст не може да се справи с токсични елементи в пестицидите, което нанася щети на организма в дългосрочен план.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart