Search
Филтрирай по...

Алкохолът може да добави неусетно много калории към диетата, но по-неприятното е, че замразява усвояването на  храната и под формата на мазнини се трупа около талията.

Коварството на напитките с градус е, че организмът възприема алкохола като външна агресия и чрез еволюционните си механизми хвърля всичките си усилия да се освободи от него. За целта черният дроб веднага се заема да преработи алкохола, а останалите процеси на обмяната временно се замразяват, съобщава Си Ен Ен.

Според  американски експерт по хранене и диететика д-р Памела Пик, когато не изгарят, приетите до момента калории от храната биват надлежно съхранени от тялото под формата на мазнини. Причината за това е, че тялото не може да съхранява калориите от алкохола за по-късно, както при определени обстоятелства постъпва с енергията от храната.

Така че, когато пиете, метаболизмът трябва да прекрати това, което обичайно прави (като, да речем, изгарянето на калории от последното ви хранене), за да се отърве от пиенето. Резултатът е, че каквото и да сте изяли преди това, то ще се трансформира в мазнини. И още по-неприятното е, че според научните изследвания алкохолът особено благоприятства съхраняването на мазнини в областта на корема, добавя д-р Пик. Затова и няма израз за бирени бедра например, а за бирено коремче.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

// Трейкинг код ЕТАРГЕТ //
×

Cart