Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Please enter banners and links.

Веществото ресвератрол, което се съдържа в червеното вино, може да удължи живота ни с 60 на сто и да ни направи много по-енергични на старини, установи изследване на швейцарски учени, цитирани от в. “Дейли мейл”.

Ресвератролът е фенол, произвеждан по естествен път от няколко вида растения, когато те биват атакувани от патогени като бактерии и гъби. Той се съдържа в значими количества в червеното грозде и вина. Екип от Федералния политехнически университет в Лозана, ръководен от проф. Йохан Овер , е провел опити с червеи. Опитните червеи, третирани със съставката, съдържаща ресвератрол, се оказали многократно по-жизнени от тези от контролната група. Едните стареели, другите показвали много добра кондиция.

“Магическата съставка” удължила живота им с 60 на сто и същият ефект се очаква и при хората, съобщи “Нейчър”. “Нашето проучване разкри, че тази съставка удължава живота и енергизира едновременно, коментира откритието проф. Овер. Екипът идентифицирал три гена, отговорни за стареенето при червеите. Те произвеждат протеин, който в по-големи количества, съкращава живота им. В хода на експеримента учените са успели да блокират производството на този протеин чрез употребата на естествения антибиотик расвератрол.

Вашият коментар

×

Cart

Please enter banners and links.