Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Много хора твърдят, че за да се намали поне отчасти вредното действие на алкохола върху организма, трябва да се изпият една-две чаши чай с мляко, преди сядането на масата. Млякото забавя усвояването на алкохола и предпазва стомаха, а чаят влияе добре на електролитния баланс на организма. Ако искате да избегнете препиването или поне да нямате силно главоболие на следващата сутрин, можете да опитате този трик.

Много е важно също пиенето да не става на гладно. Хапнете нещо по-мазно, ако знаете, че след това ви предстои по-дълъг алкохолен маратон. Погрижете се да доставите на организма си достатъчно от витамините В и С.

Препоръчително е да се хапва нещо и по време на самото пиене. Неслучайно руснаците, най-запалените почитатели на водка, ползват за мезе с нея добре сварени картофи или малки филийки препечен хляб с масло. Разбира се, подходящи са всякакви други мезета, като е добре да се избягват сладките. Не смесвайте различни видове алкохол!

Заедно с питието си, консумирайте просто вода. Газираните, сладките и енергийните напитки не са добър вариант за комбинация с твърдия алкохол. Старайте се питиетата ви да са качествени и проверени.

Пиенето обикновено върви и с повечко цигари. Трябва да знаете, че след тази комбинация е сигурно, че на сутринта главата ще ви боли два пъти по-силно. Опитайте да не препушвате всеки път, когато седнете да хапвате и пийвате.

 

Много е важно да се постараете да предотвратите дехидратацията на тялото си, която е неминуема при употребата на повече алкохол. Затова пийте колкото се може повече вода заедно с питиетата. След като приключите с аперитивите, изпийте още две чаши вода, а преди да си легнете – още и колкото може повече. Има риск да се събудите по-рано, за да посетите тоалетната, но пък със сигурност ще облекчите усещането за махмурлук на следващата сутрин.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart