Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Изпотените крака са идеална среда за развитието на гъбички. Носенето на дебели затворени обувки кара кожата да се навлажни от потта, да омекне и да понижи чувствително защитните си механизми. Никак не е изключено при тези условия да се появи неприятният гост, наречен микоза (гъбички).

Прибавим ли към това носенето на чорапи от найлон и други изкуствени материи и компромисите с личната хигиена, краката ни започват да миришат – това е резултат от размножаването на микробактериалната флора там. Ако небрежно махнем с ръка и подценим тези сигнали, пътят до гъбичната инфекция е съвсем кратък – достатъчно е само да се разходим боси в сауната, около басейна или дори по пода в хотелската стая.

Бързо ще познаем започващата микоза

Голяма опасност от гъбична инфекция крие и ползването на чужди обувки, например в случай че ни предложат пантофи или чехли когато отидем на гости и събуем обувките, с които сме дошли. Микорскопичните люспички кожа, останали по тях от краката на някой друг, може да крият в себе си кожните гъбички, за които изпотеният ни крак става идеален приемник.

В началото на заболяването най-напред кожата между пръстите започва да побелява и да се лющи, а скоро след това се стига и до неприятно напукване. Това е съпроводено и от  сърбеж, който отначало се проявява най-често след като легнем в леглото вечер. Обикновено хората се борят с неприятния сърбеж като търкат засегнатото място с другия си крак, без да си дават сметка, че по този начин разпространяват инфекцията и върху него. Ако в този все още начален стадий не се вземе радикално решение, проблемите, които ще последват, могат да бъдат далеч по-сложни.

Гъбичките не бива да се оставят без лечение!

Микозата не е просто козметичен проблем, а сериозно инфекциозно заболяване, което често рецидивира поради факта, че е много трудно да бъде ликвидирано напълно. Дори да успеем докрай веднъж, няма гаранция, че по краката ни отново няма да попаднат гъбички. Около 60 % от хората у нас страдат от гъбички. Ако не се лекуват навреме, те поразяват ноктите на краката, а често и на ръцете. Това неминуемо води и до психологически проблеми и влошаване на качеството на живот. Много от по-сериозно засегнатите пациенти изпитват неудобство от контакт с други хора, заради неприятния вид на изядените си нокти и миризмата, причинена от гъбичната инфекция. Те живеят и в постоянно притеснение да не пренесат инфекцията на останалите вкъщи, и най-вече на децата си.

Микозата не трябва да се изпуска от контрол!

Най-добре е ако лечението започне още при първите, съвсем слаби симптоми на гъбичната инфекция. В аптечната мрежа за щастие има много препарати с доказан ефект. И най-важното – борбата с гъбичките е дълга и упорита. Всяко нередовно лечение или преждевременното му прекъсване отново ни връщат в началото!

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart