Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини
Какво знаете за витамин К2? Едва ли има човек, който да не може да каже поне едно свойство на Витамин С, но малко са тези, които познават добре Витамин К2. Той е мастноразтворим витамин, който нормално се синтезира в храносмилателния тракт от бактерия, която е част от естествената микрофлора на червата. Витамин К2 се съдържа в жълтъка на кокошите яйца, маслото, телешкия черен дроб и различни сирена.
Тазгодишно проучване на американски учени показва, че хората, които приемат Витамин К2 в достатъчни количества са предпазени от кардиоваскуларни заболявания. В изследването са участвали хора без сърдечни проблеми. Резултатите сочат, че при продължителен прием на Витамин К2 рискът от инфаркт и инсулт намалява с 15 – 20%.
Досега се смяташе само, че Витамин К2 участва в процесите на кръвосъсирване и има важно значение за изграждането и поддържането на здравето на костите. При метаболитните процеси в организма, той спомага за свързването и усвояването на калция и транспортирането на същия минерал в организма.
Статистиката сочи, че кардиоваскуларните заболявания са водеща причина за смъртността по цял свят. Рискови фактори за развитие на тези болести са фамилната обремененост, пушенето, високото кръвно налягане, повишеният холестерол, липсата на физическа активност, затлъстяването и диабета.Ревита Ви препоръчва:

Корал калций, 805 mg

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус Кидс, 80 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart