Съвременно изследване, проведено от шведски диетолози, сочи че системната консумация на полуфабрикати и “готови храни”, води до появата на ракови заболявания.

Най-застрашени в случая, според учените, са именно жените, у които „бързата” храна може да предизвика рак на гърдата, на кожата, на задстомашната жлеза или на матката.

При жените над 49 годишна възраст, рискът от развитие на рак на гърдата е в пъти по-висок, в сравнение с по-младите представителки на нежния пол, се подчертава още в изследването.

Причината, според специалистите, се крие в недопустимо високото съдържание на захар в полуфабрикатите.

Обяснението: натрупвайки се продължително време в тъканите и кръвта, захарта провокира растежа на ракови клетки.

Качествената и полезна храна, означава тя да бъде прясно приготвена и да включва предимно зеленчуци и месо. За съжаление обаче, в днешни дни все по-малко хора имат време за готвене у дома.

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart