Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Ежедневният прием на Омега 3 мастни киселини, витамин С и витамин Е намалява с 53% риска от рак на панкреаса. Това показва проучване, проведено в Калифорнийския университет (САЩ).
В изследването са взели участие 500 души, страдащи от коварното заболяване и 1700 напълно здрави хора. Те били разделени в две групи. Първата приемала коктейл от Омега 3 мастни киселини, витамини С и Е, а втората – плацебо. Проучването продължило 4 години. Учените установили, че рискът от развитие на рак на панкреаса при хората от първата група драстично намалял.
Ракът на панкреаса е изключително коварна болест. Заболеваемостта е най-висока в страни като САЩ, Англия, Дания, докато в Япония и Италия е 3,5-5/100 000. След карцинома на дебелото черво и този на стомаха, ракът на панкреаса се нарежда на трето място сред туморите на храносмилателния тракт. Мъжете боледуват два пъти по-често от жените. Обикновено се появява след 50-годишна възраст.
Омега-3 или т.нар. есенциални мастни киселини имат важно значение за редица биохимични процеси в организма. Те са полиненаситени мастни киселини. Вече съществуват редица доказателства, че приемът им спомага за намаляване на триглицеридите и повишаването на добрия холестерол в организма. Освен това те действат и като антикоагулант и предпазват кръвта от образуване на тромби. Други изследвания показват, че Омега 3 мастните киселини спомагат и за понижаване на кръвното налягане при хипертоници.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart