Search
Филтрирай по...

Стрес, преумора, депресия. Това са все болести на XXI-ви век. Добрата новина е, че френски учени са установили връзка между пробиотиците и намаляването на стреса. Така всеки, който ежедневно приема от добрите бактерии може да се отърве от напрежението и безпокойствата в живота си.
“Хората, които имат проблеми с микрофлората на стомаха и червата са по-изнервени, притеснени, нивото на стрес при тях е по-високо. Те често страдат от депресия и са склонни към необмислени решения”, казва д-р Мишел Месади, ръководител на проекта. Ето защо, ако всичко в стомаха и червата е наред, човек се чувства по-спокоен и отпуснат. Пробиотиците могат да помогнат именно това. Те влияят благоприятно върху храносмилателния процес. Пробиотиците са живи микробни хранителни добавки, които са много полезни за вътрешния микробен баланс на човек. Благодарение на тях организмът възвръща нормалното равнище на добри бактерии и повишава имунитета си.
Д-р Месади и неговите колеги изследвали 400 души, страдащи от депресия, невроза и подложени на стрес. Доброволците били разделени на две групи. Първата ежедневно приемала пробиотични добавки, а втората – плацебо. Няколко месеца по-късно учените установили, че доброволците от първата група са много по-спокойни, щастливи и нивото на стрес при тях е намаляло драстично.

Ревита Ви препоръчва:

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус кидс, 80 mg

Перли Ацидофилус

Перли IC (интенз)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли WINTER + (зимен сезон)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

// Трейкинг код ЕТАРГЕТ //
×

Cart