Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

До днес си мислехме, че солта затруднява единствено дейността на сърдечносъдовата система. Канадски учени обаче установиха, че „бялата отрова“ носи след себе си и други негативни за човешкото здраве ефекти.

Изследването, публикувано във вестник „Дейли мейл“ посочва, че злоупотребата със сол затруднява работата на мозъка и води до оглупяване. Специалистите предупреждават, че ежедневната употреба на по-високи от допустимите количества сол, води до видимо и необратимо забавяне на мозъчната дейност.

Учените от университета в Торонто, провеждали проучването си в продължение на цели 3 години, като за това време те проследявали умствения капацитет на 1250 души на възраст между 67 и 84 години. Основния фактор, от който се ръководели авторите на изследването, било количеството сол, употребявано от всеки един от участниците.

Категоричните изводи от експеримента доказали, че комбинацията от прекалената употреба на сол и заседналият начин на живот, може да нанесе редица поражения върху човешкия организъм, като мозъкът бил най-потърпевш.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart