Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

До днес си мислехме, че солта затруднява единствено дейността на сърдечносъдовата система. Канадски учени обаче установиха, че „бялата отрова“ носи след себе си и други негативни за човешкото здраве ефекти.

Изследването, публикувано във вестник „Дейли мейл“ посочва, че злоупотребата със сол затруднява работата на мозъка и води до оглупяване. Специалистите предупреждават, че ежедневната употреба на по-високи от допустимите количества сол, води до видимо и необратимо забавяне на мозъчната дейност.

Учените от университета в Торонто, провеждали проучването си в продължение на цели 3 години, като за това време те проследявали умствения капацитет на 1250 души на възраст между 67 и 84 години. Основния фактор, от който се ръководели авторите на изследването, било количеството сол, употребявано от всеки един от участниците.

Категоричните изводи от експеримента доказали, че комбинацията от прекалената употреба на сол и заседналият начин на живот, може да нанесе редица поражения върху човешкия организъм, като мозъкът бил най-потърпевш.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart