Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Фитотерапията е актуално и модерно направление във фармакологията, за профилактика и лечение на организма, с помощта на препарати, извлечени от лечебни растения.Представяме ви кратък списък с най-използваните във фитотерапията растения и описание на техните качества.

Магданоз: веществата, които съдържа редуцират торбичките под очите, нормализират водния баланс и укрепват колагеновите влакна в кожата. Препоръчва се на хора, които работят на компютър или на място, което изисква постоянно напрягане на зрението. Магданозът може да се прилага както вътрешно, така и външно. Отварата от това растение притежава детокс ефект и неутрализира неприятния дъх в устата.

Розмарин: защитава кожата от изсушаване, от вредите на слънцето и от агресивното въздействие на заобикалящата среда. Съдържа полезни киселини, които действат като щит, предпазващ организма от свободните радикали. Розмаринът изглажда бръчките и подмладява кожата. Препоръчва се на любителите на слънчевите бани и на хората, прекарващи време на открито.

Мента: притежава освежаващо и успокояващо действие. Укрепва кръвоносните съдове и помага при варикозно разширени вени. Препоръчва се на хора, които поддържат висока физическа активност и на жените, носещи обувки на висок ток.

Полски хвощ: отлично средство за борба със целулита. Съдържа силициева киселина, която играе важна роля при синтеза на колагеновите влакна. Екстрактът от полски хвощ има широко приложение в производството на козметика, тъй като се бори успешно с мастните натрупвания.

Маточина: успокояващо средство, подходящо както за външна, така и за вътрешна употреба. Защитава чувствителната кожа от вредното външно въздействие. Ароматът на маточина активира производството на ендорфини и помага при стрес. Препоръчва се при силни емоционални преживявания, на хора с напрегната „нервна” работа и на страдащите от синдром на хронична умора или нарушения на съня.

Ревита Ви препоръчва:

Розмарин (лист), 400 mg

Мента (лист), 400 mg

Полски хвощ (трева), 440 mg

Маточина (лист), 490 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart